Zaterdag 14 april werden in Dordrecht voor de 18de keer de Open Windmills Championships gehouden. Dit jaar moest de organisatie helaas uitwijken naar een andere locatie en dat had zijn voor- en nadelen, maar ze hebben er uiteindelijk het beste van weten te maken. Taekwondoschool Louis van Esch was afgereisd naar Dordrecht met acht jeugdige sporters.

Ik kan wel zeggen dat wij totaal geen geluk hadden met de loting van onze sporters, echt totaal niet. Het begon in de morgen al bij Melissa, ze had geen vrijloting en mocht direct aantreden tegen een sterke Belgische sporter. Deze sporters is bekend bij ons, omdat ze elkaar al eens eerder hebben getroffen. Toen was het een gigantisch verschil, dit keer wist Melissa de wedstrijd maar net te verliezen. Haar tegenstander won vervolgens haar volgende twee partijen voortijdig door een verschil van 20 punten. Jammer dat Melissa geen prijs krijgt, terwijl zij de enige was die een partij wist neer te zetten tegen deze sterke Belgische sporter. Ik zeg dat een tweede plaats zeker haalbaar was voor Melissa als ze een betere loting had.

In de middag werden de lotingen niet veel beter. Dylan had ook geen vrijloting en mocht vier keer vechten. Helaas ging Dylan maar twee keer de mat op. De eerste keer wist hij met ruime cijfers te winnen en de tweede keer verloor hij net van zijn technische tegenstander. Deze sporter won uiteindelijk ook de eerste plaats en versloeg zijn volgende tegenstanders dan ook met ruime cijfers, helaas weer geen prijs maar ook hier had meer in gezeten. Daarna was Noura aan de beurt en zij wist een hele goede partij neer te zetten. Uiteindelijk verloor ze haar partij met 12-11 van de latere winnaar van haar poule. Noura mocht de derde plaats in ontvangst nemen, maar ook dit had zo de eerste plaats kunnen zijn. Als laatste van de aspiranten club was Justin aan de beurt en ik kan zeggen dat hij zijn dag niet had. Hij verloor direct zijn eerste partij en kwam niet in zijn spel en ja, zijn tegenstander won ook uiteindelijk de eerste plaats. Een derde plaats voor Justin.

Later in de middag was het de beurt aan de kadetten. Lennox moest helaas van gewichtsklasse switchen en hierdoor had hij geen tegenstanders en mocht hij de eerste plaats in ontvangst nemen. Thomas mocht direct zijn finale vechten en had moeite om punten te scoren bij zijn langere tegenstander. Hij had alles gegeven maar kwam helaas tekort voor de eerste plaats. Als laatste waren de dames Jaydi en Aiden aan de beurt. Deze dames kwamen weer in dezelfde gewichtsklasse uit en wisten ook weer beide de finale te halen. Ze wonnen hun beide halve finales met redelijke overmacht. Na een zeer spannende finale wist Jaydi de eerste plaats te behalen en moest Aiden genoegen nemen met de tweede plaats.

Twee goud, twee zilver en twee brons is een prima resultaat, alleen jammer dat er veel meer in had gezeten. De vooruitgang van de sporters was weer duidelijk zichtbaar en nu trainen voor het Kawarmala toernooi over een maand, al baal ik er nu al van dat er nog steeds geen gebruik gemaakt gaat worden van een elektronisch pantsersysteem.

Open Windmills Championships 2018