Afgelopen weekend werden de Nederlandse kampioenschappen taekwondo gehouden te Almere. Melissa Wartenberg deed mee namens Taekwondoschool Louis van Esch en kwam uit bij zowel de junioren als senioren dames, respectievelijk -59kg en -57kg.

Melissa heeft bij de junioren de bronzen medaille behaald. Ze moest uiteindelijk in de halve finale aantreden tegen de latere Nederlands kampioen en wist de partij op golden point helaas niet te winnen. Deze golden point ronde had ze dan ook dik verdiend door haar puike hoofdtreffer in de laatste seconde van de reguliere tijd. De finalepartij werd ook door haar tegenstander met bijna 20 punten verschil gewonnen en kunnen we gerust zeggen dat de halve finale stiekem wel de finale was tussen de twee beste vechters uit de poule.

Bij de senioren wist Melissa de finale wel te bereiken door haar eerste partij vroegtijdig te beslissen. Ze was scherp aan het vechten en was klaar voor de finale. Hier kwam ze dan ook uit tegen een oude bekende en het was een zeer spannende partij. De partij ging op en neer en met nog een minuut te gaan moest Melissa een gat van een punt zien te dichten. Ze ging dan ook vol in de aanval (met daarbij een paar goede stoten) echter blokkeerde haar tegenstander elke keer het gevecht, iets wat volgens vele, bestraft had moeten worden. Wel een mooie zilveren medaille behaald door Melissa, uiteindelijk een mooi resultaat!