De Open Zuid Nederlandse kampioenschappen taekwondo werden dit jaar voor de twintigste keer gehouden in ons ‘s-Hertogenbosch. Een thuistoernooi waar Taekwondoschool Louis van Esch elk jaar dan ook bij aanwezig is. Dit jaar echter met een klein en onervaren team door de vele afmeldingen.

In de ochtend was het de beurt aan onze pupillen en aspiranten die allemaal pas voor hun tweede of derde keer de mat op gingen tijdens een toernooi. Melissa, die afgelopen toernooien pech had met haar gewicht, mocht dit keer wel uitkomen in haar eigen gewichtsklasse en wist een goede partij neer te zetten. Helaas had ze moeite om te scoren op het elektronische pantser en kon ze de partij niet naar haar toetrekken. Hier hadden Justin en Noura trouwens ook last van, beide hebben aanvallend gevochten echter kwamen ze moeilijk tot scoren. Noura behaalde met dit resultaat wel de derde plaats. Dylan daarentegen wist wel te scoren en wist zijn eerste partij te winnen. Zijn tweede partij helaas niet, al moet ik zeggen dat zijn tegenstander echt veel sterker was en wellicht al wel toe was aan een stapje hogerop. Brons voor Dylan.

In de middag was het de beurt aan de kadetten, junioren en senioren. Een van onze favorieten Naufal mocht al snel aantreden en kwam, niet geheel verrassend, moeilijk tot scoren en verloor ook zijn partij. Dit bleek dan ook een terugkomend probleem te zijn over de gehele dag, iets om naar te kijken. Naufal mocht wel zijn derde plaats meenemen naar huis. Hierna was het de beurt aan Aiden, die met een minimaal puntenverschil in een spannende wedstrijd de eerste plaats wist te bemachtigen. Een goede partij en een verdiende overwinning. Danisha, die onlangs nog derde werd tijdens de Nederlandse kampioenschappen, wist haar eerste partij te winnen door een goed geplaatste hoofdtreffer. In de finale had ze de kans om revanche te nemen op haar tegenstander van de N.K. alleen liet ze deze kans liggen, al was het wel een betere partij van Danisha. Thomas wist ook zijn eerste partij te winnen tegen een veel langere tegenstander door veelzijdig te sparren en goed gebruik te maken van stoottechnieken. Zijn finale ging vervolgens ook gelijk op, echter in de laatste 30 seconden liet Thomas zijn dekking zakken en kwam hij op een achterstand die hij niet meer kon inhalen. De laatste kadet was Lennox, die vorig jaar zijn eerste keer de mat op ging tijdens dit toernooi. Toen ging hij echter onderuit maar dit heeft hem wel gemotiveerd om dit jaar te knallen en man, dat is hem gelukt. Iedereen zag een hele andere Lennox tijdens zijn wedstrijd en ging er dan ook flink tegenaan. Na twee rondes bleef het gelijk en moest er een derde ronde bij komen, sudden death. Toen deze ronde ook onbeslist bleef bleek dat Lennox een hit minder had gemaakt dan zijn tegenstander en verloor zo zijn wedstrijd. Een dik verdiende tweede plaats. Als enige senior mocht Ivo, na acht jaar afwezigheid, weer eens op de mat verschijnen. Al snel zag je het verschil tussen Ivo en zijn tegenstander, een verschil tussen het oude fysieke spel en het nieuwe snelle tikspel. Ivo moest zijn draai vinden en liep al snel tegen een flinke achterstand op, maar na de rust kwam hij terug tot 9-9 met nog een seconde of 10 op de klok. Helaas wist zijn tegenstander in de laatste secondes nog te scoren en verloor Ivo toch zijn partij. Een mooi derde plaats voor Ivo.

Dennis en ik hebben weer een hoop punten om op te trainen en we zijn tevreden over de vechtlust van onze sporters, ga zo door!