Afgelopen weekend werden de Open West Nederlandse kampioenschappen gehouden in Roelofarendsveen. Taekwondoschool Louis van Esch was met bijna hetzelfde team aanwezig als vorige maand tijdens de Open Zuid Nederlandse kampioenschappen.

In de ochtend was het wederom de beurt aan onze pupillen en aspiranten. Het vorige toernooi hadden veel sporters moeite om punten te scoren, maar dat was op dit toernooi gelukkig niet meer aan de orde. Justin was als eerste aan de beurt en was ook een van de eerste partijen van de dag en dat was te merken ook. Het systeem werkte niet mee waardoor de wedstrijd erg lang duurde en de scheidsrechter maakte grote fouten (is hier dan ook op aangesproken) die nadelig waren voor Justin. Uiteindelijk verliest hij nipt de partij op punten maar dit had zo anders kunnen zijn. Hierna was Dylan aan de beurt die een goede eerste ronde vocht en helaas zijn tweede ronde een stuk minder goed. Zijn counters waren erg scherp, alleen toen hij de aanval moest opzoeken ging dit een stuk minder goed en verloor hij zijn partij. Melissa was de volgende op het lijstje en zij begon niet sterk aan haar partij en liet haar tegenstander te veel aanvallen. Ze wist zich nog wel te herpakken alleen was dit te laat en kon ze het verschil niet meer goedmaken. Als laatste was Noura aan de beurt en zij wist de finale te bereiken door haar tegenstander in de eerste ronde met het maximaal haalbare puntenverschil te verslaan, een goede opsteker voor Noura. In de finale heeft Noura wederom alles gegeven echter wist haar tegenstander meer te scoren en won ze zilver.

In de middag was het weer de beurt aan de kadetten en junioren. De heren waren helaas minder succesvol dan de dames deze middag. Zowel Thomas als Naufal wisten hun halve finale niet te winnen. Thomas heeft hard gestreden en gevochten echter kwam hij wat te kort om de overwinning binnen te halen en Naufal had zijn dag niet. Hij miste scherpte in zowel zijn aanvallen als zijn counters en had moeite om op de juiste momenten te vechten. Uiteindelijk de wedstrijd nog maar nipt verloren maar toch, dat had niet gehoeven. Beide heren verloren trouwens wel van de uiteindelijke winnaar en mochten brons mee naar huis nemen. De dames deden het een stuk beter, want twee van de drie wisten de finale wel te halen. Danisha strandde helaas al in de halve finale en won brons en Aiden en Jaydi behaalden uiteindelijk wel de finale. Het nadeel was alleen dat Jaydi en Aiden tegen elkaar moesten uitkomen in de finale. Aiden had al twee partijen weten te winnen en Jaydi een partij, alleen dat was er een om niet snel te vergeten. In de laatste 5 seconde vielen er nog 7 punten verdeeld over de twee dames en het was dan ook een zeer spannende wedstrijd. Jaydi ging uiteindelijk naar huis met het goud en Aiden dus met zilver.

Gekeken naar de Open Zuid Nederlandse kan ik zeggen dat het scoren van punten een stuk beter ging en dat de meeste sporters goed gevochten hebben. Zeker nog een paar ontwikkelingspunten maar daar gaan we met zijn alle op trainen!