Zondag 17 december werden de Nationale danexamens taekwondo gehouden in Lent. Danisha van Weert en Chiara Sindoni waren onze twee deelnemers. Beide jongedames zijn pas 12 jaar oud en wilden hun 2de poom (2de dan voor kinderen) halen. Danisha wilde een half jaar geleden al opgaan voor haar 2de poom, echter moest ze dit aan zich voorbij laten gaan door een blessure. Beide dames hebben al die tijd samen getraind en zich goed voorbereid op het danexamen.

Het examen bestaat uit zes verschillende onderdelen. De breektest, het onderdeel sparren, de zelfverdediging en het theorie examen zijn nooit echt een probleem voor de sporters van taekwondoschool Louis van Esch, mede door de achtergrond op het gebied van sparring. Het lopen van de stijlvormen en de een-stap sparring is vaak een grotere uitdaging voor onze sporters. Helaas was dit ook voor Chiara het geval en kreeg ze uiteindelijk niet genoeg punten om te slagen voor haar 2de poom. Ze heeft het goed gedaan en over een half jaar gaat ze gewoon weer knallen en laten zien hoe het moet.

Danisha daarentegen wist wel op al haar onderdelen een voldoende te scoren en mocht zo aan het einde van de dag officieel haar 2de poom in ontvangst nemen. Als coach kreeg ik zelfs complimenten van andere coaches over het niveau van Danisha en wij zijn dan ook erg trots op haar. Ze heeft het erg goed gedaan en nu kan ze zich gaan focussen op de Nederlandse kampioenschappen sparring die gaan plaatsvinden in januari!